you better be good to me

Publicerad 2013-12-31 01:32:00 i Talar ut,

nu när 2013 närmar sig sitt slut tänkte jag göra en kort sammanfattning om mitt år. Det har varit ett både uppochner år för min del, mentalt sagt. Jag har haft mina stunder där jag har varit riktigt glad och allting bara har gått min väg. Sen har det även varit så pass dåligt att jag knappt orkat någonting, både mentalt och i hästväg. 
Men jag försöker alltid se saker på det positiva sättet och försöker verkligen att inte tänka så himla mycket! 
 
Det kommer bli bättre med det och det har blivit bättre även om jag har en lång väg kvar. 
Annars har 2013 bjudit på en massa nya upplevelser och överraskningar. Hoppas på och tror faktiskt att 2014 kommer bli mitt år. Ridningen börjar ta sig och Ex känns fräsch för nya utmaningar, jag tror att jag kommer få en bättre praktik än detta året. Mer ridning och större erfarenhet av att rida flera hästar, det är ju trots allt det jag vill göra. 
 
 
Så nu kör vi 2014, and you better be a good one. 
Januari/Februai - Åkte till norge för att hälsa på min bror och se hur han hade det. Köpte mitt första iPhone skal och satte igång honom efter 3 v. vila och tränade inför kommande tävlingar. 
 
 Mars/April - Startade vår andra lokala tävling med helt okej resultat. Felfri första, missförstod banan till andra klassen vilket resulterade till 25 fel i tidsfel. Fyllde 17 och fick superfina presenter som ni ser! Fortsatte träna och lära känna honom bättre. Åkte även på GHS som blev försenat i år pga hockey VM eller något. Bilder i nedre kollage(glömde lägga in de här)
 
 Maj/Juni - Startade vår allra första dressyrtävling som gick åt skogen pga tanden. Praktiserade hos Sveriges bästa kusk, Tomas Eriksson! En helt fantastisk upplevelse, ångrar inte en minut!
Fick sommarlov och tävlade en del med Exi, firade midsommar och hade kul.
 
 Juli/Augusti - Dessa månaderna hände det massor! Åkte ner till Falsterbo för allra första gången och fotade massor. Fick chansen att få hoppträna i Skyrup där de har AW ridläger. Shoppade på olika ställen, både i sverige och i danmark. Firade ett år med Ex, vilket är helt sinnesjukt när man tänker på vad snabbt det har gått. Började skolan igen...
 
 September/Oktober - Exi var halt i en vecka. Tränade inför KM och 3 veckor senare vann jag hoppningen. 
Tränade och red Exi som vanligt, lite mindre tävlingar. Var på praktik i ett hoppstall i 4 veckor, skaffade min första klippmaskin och det var faktiskt första gången jag klippte en häst helt. Har fått testa på att klippa på halsen men inte en hel häst, så det var superkul! 
 
 November/December  - Köpte äntligen mina efterlängtade stigbyglar! Kärlek på dem. Julpyntade mitt rum och red bara vanligt, inga tävlingar. Snön varade i två dagar, högg gran och pyntade den. Mobilbloggade allt mer även fast jag lovade att inte göra det haha!
 

Hoppas ni också har haft ett bra 2013, med massa roliga upplevelser. Imorgon är det sista dagen på året så jag önskar er alla ett gott nytt år och hoppas att ni mått bättre än mig idag. Är nämligen sjuk därav den dåliga uppdateringen men så kan det gå ibland. Mådde bättre idag iallafall så hoppas det blir bättre imorgon annars vet jag inte vad jag ska göra. 
Har ni något nyårslöfte? 
Jag vet iallafall att mitt ska bli: bli mer självsäker! 
Det har typ varit det två år i rad nu, det har förbättrats men gud, lång väg kvar. Jag vet att det går, måste bara ha modet att inte bry mig om så nedrans mycket. 
 
Prestationsångesten finns kvar där men är nästan borta, även fast det inte gått så jättebra vissa gånger på tävling eller om jag bara fått 4 fel så har jag varit nöjd ändå. Och det är ett stort steg för mig haha, hade det varit sommaren 2012 hade jag börjat gråta och varit deppig hela dagen. Nu tar jag det helt okej och det är okej att misslyckas ibland, jag får liksom inte glömma det. Det händer även dem bästa! 
 
Men jag är helt säker på att det blir mitt och Exi's år, jag känner det på mig! Kan redan känna lukten av rosetter! hahah, nej jag skoja bara. Absolut inte haha!! 
Men vet att vi kommer sätta den där nollan iallafall på riktigt nu, de största problemen är borta. Dags att finslipa honom, han kan ju om han vill bara jag ger honom rätt signaler. Det är ju trots allt stora djur vi har att göra med, får man inte glömma. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela